Yazım Kılavuzuna Göre Tez Düzenleme

Anasayfa/ Haberler / Güncel Haber
Yazım Kılavuzuna Göre Tez Düzenleme

22 Aralık 2021 Çarşamba 11:08

Yazım Kılavuzuna Göre Tez Düzenleme

Yazım Kılavuzuna Göre Tez Düzenleme Nasıl Olur?

Günümüzde dönem projesi veya tezlerde biçimsel işlemler en az içerik kadar önemlidir. Bu sebeple de yazım kılavuzuna göre tez düzenleme işlemleri düşündüğünüzden zor gerçekleşebilir. Aslında bir nizam ve intizam içerisinde akademik çalışmaların meydana getirilmesini destekliyoruz. Ancak bize göre tez düzeni işi biraz abartılmış görünmektedir. Sözgelimi bin bir emekle uğraştığınız ve içeriğine onay aldığınız dönem projesinde/tezde basit düzenlemeler can sıkabilir. Enstitüde 1-2 dakikada yapılacak işlem yüzünden dosyayı size geri göndermektedirler. Oysa önemli anlatıldığı gibi çok fazla düzenleme olmayan tezlerde emin olunuz talep edilen işlemi yazmaktan o işlemi yapmak daha kolaydır. Bu sebeple de tezlerde birkaç basit düzenleme işlemlerinin geri göndermeden yapılabileceğini düşünüyoruz. Elbette herkesin bir kapasitesi olduğundan dolayı çok fazla hata olduğunda öğrenciye dosyanın geri göndermesi normaldir. Burada vurgulanmak istenen 1-2 ufak düzenleme için bu işlemlerle süreci uzatmak hiç mantıklı görünmemektedir.

1-) Tez Düzenleme Nedir?

İlk olarak tez düzenleme nedir sorusuna yanıt arayalım. Bazı durumlarda içerik olarak düzenlemelerin bulunması durumu ile karşılaşılır. Ancak bu yayının konusu biçimsel tez format hususundaki kıstaslardır. Yani tez formatlama da denilen bu işlem ile içeriği onaylanmış çalışmanın ilgili enstitünün yazım kılavuzuna göre düzenlenmesi kastedilmektedir.

2-) Yazım Kılavuzuna Göre Düzenleme Nasıl Yapılır

Temel manada bakıldığında tez veya dönem projesinde en baştan itibaren düzenleme yapmak doğru görünmektedir. Yazım kılavuzuna göre düzenleme nasıl yapılır denildiğinde belirli oran verecek olursak %20 işin başından itibaren, kalan %80 ise teslim aşamasına gelindiğinde yanıtı verilebilir. Burada anlatmak istediğimiz özellikle kaynak gösterme biçimi ve kaynakça yazım metodudur. Eğer bunlar işin başından itibaren düzgün biçimde yapılmazsa sonrasında telafisi çok zordur. Ancak bunun dışında başlık düzeni, bölüm kurgusu, kapaklar ve diğer yazım puntoları vs. iş bitiminde yapılabilir. Tercih size kalmış olmakla birlikte anlatılan şekilde ilerleme yaparsanız; daha az zamanda daha az sorunlu Word dosyası meydana getirebilirsiniz.

3-) Yazım Kılavuzuna Göre Tez Düzenleme Merkezi

Sonuç olarak biçimsel düzen son derece önemlidir. Konuyla alakalı yazım kılavuzuna göre tez düzenleme merkezi olarak bölüm fark etmeksizin tüm akademik çalışmalarınızla ilgili formatlama işlemlerini yerine getiriyoruz. Size yanıt verebilmemiz için çalışmanızın son halini, okulunuzun yazım kılavuzunu, talep ettiğiniz düzenlemeleri ve teslim olmak istediğiniz tarihi bize e-posta ile göndermeniz gerekmektedir. Yapılacak inceleme neticesinde ücret teklifimiz sizinle e-posta yoluyla paylaşılacaktır.

Diğer İçerikler

Tez Yazan Yerler

Tez Yazan Yerler

27 Mart 2024 Çarşamba 12:59
Lisans & Lisansüstü Tez Danışmanlığında 0Başarı Kesin Sonuç

Lisans & Lisansüstü Tez Danışmanlığında 0Başarı Kesin Sonuç

19 Mart 2024 Salı 13:28
Tez Nasıl Hazırlanır?

Tez Nasıl Hazırlanır?

27 Şubat 2024 Salı 13:05
Tez Hazırlarken İzlenecek Yollar Neler?

Tez Hazırlarken İzlenecek Yollar Neler?

23 Eylül 2023 Cumartesi 14:27
Tez hazırlama yapısı nasıl olur?

Tez hazırlama yapısı nasıl olur?

27 Mart 2023 Pazartesi 14:00